Početak

Dobro došli na Nebogradski blog o muzičkim radionicama za osobe sa posebnim potrebama! Ovde ćemo pisati o našim iskustvima tokom procesa rada na radionicama.

U oktobru 2012. započeli smo održavanje muzičkih radionica u Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, u Šekspirovoj 6, Beograd.

Kada sam prvi put došla na ideju da držim muzičke radionice za osobe ometene u razvoju, otkrila sam da o tome ništa ne mogu da pronađem na Googlu (barem ne na “našem”). Zapitala sam se da li je moguće da se niko ne bavi takvim radionicama. Naravno, to nije istina, ovakve radionice sigurno postoje, samo ne postoji trag o njima, nešto što ostaje drugim članovima zajednice koji bi želeli da o tome više saznaju. Zbog toga, od samog začetka ideje o radionicama, bila sam sigurna da bih želela da o takvim iskustvima pišem na blogu, jer verujem da je o njima važno komunicirati.

Kao diplomirani muzički pedagog i izvođač, pošla sam od toga da, uprkos nedostatku iskustva rada sa ovom grupom ljudi, mogu da pronađem neki način da osobe ometene u razvoju učim muziku. Naravno, bili su mi potrebni saradnici. Tako sam pozvala Mariju (takođe diplomiranog muzičara) i Peđu (psihologa i muzičara). Zajedno smo krenuli da smišljamo kako bi te radionice mogle da izgledaju, povezali se sa Centrom, i krenuli u ovu avanturu iz koje ćemo, nadamo se, svi mnogo naučiti.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s