Radionica 10 – We will rock you!

Posle zimskog raspusta, krajem januara smo se ponovo okupili da vidimo šta ćemo dalje raditi. Za prvi susret posle pauze, odlučili smo da se najpre podsetimo svega onoga što smo već radili.

Tako je naš plan za ovu radionicu izgledao ovako:

Počinjemo Komunikacijom (vidi prvu radionicu). Na samoj radionici, imali smo dodatne zadatke: kako bismo nekome odgovorili u slučaju da se slažemo, odnosno ne slažemo sa onim što je neko “rekao” zvečkom? Tako na primer, ako se sa nekim slažemo, ponovimo identično, ili približno, a ako se ne slažemo, zvečkom sviramo nešto različito.

Iz toga je proistekls igra “gluvih telefona”. Neko zada ritmičku figuru, a svi u krugu (redom) ponavljaju ono što čuju od prethodnika.

Zatim, po planu, igramo igru “zadavanja”: neko od nas zada ritmičku figuru (koja je kombinacija pljeskanja rukama i udaraca nogom/nogama o pod, pri čemu je važno da se reprodukuje tačan broj i vrsta udaraca, pre nego da je precizan ritam ili tempo). Tu smo pokušali da postignemo da svi mogu da izvedu “tup, tup, pljes”, nogama i rukama (ritam iz “We will rock you” Queen-a).

Slušanje muzike:

„We will rock you“. Pitanje: da li vam ovo zvuči poznato? Upravo smo to svi radili, nogama i rukama! Onda, plešemo “koreografiju” uz pesmu.

Iako smo planirali da igramo igru (interno nazvanu) “kuc, kuc” (u kojoj neko zakuca o klupu, ostali pitaju “ko je?”, a zatim taj neko zvukom predstavi nešto, a ostali pogađaju. Time bismo uveli pojam slona, a onda pustili Bajaginu pesmu “Mali slonovi”. Međutim, na licu mesta smo odlučili da prosto pitamo, dok su ljudi zagrejani od đuskanja uz pesmu Queen-a, da li se sećaju koje smo sve životinje imitirali ranije, i na kraju došli do odgovora – slon.

Uz slušanje pesme, igrali smo “Laste prolaste”, što je bilo najzabavniji deo radionice, svi su izgledali oduševljeno.

Na kraju, za smirivanje, slušamo još jednu interpretaciju slona, Sen-Sansovog Slona iz zbirke “Karneval životinja”, dišući duboko “kao slon kroz surlu”.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s